Loonberekening A-Z (2 daagse) : 10 en 11 oktober 2023

oktober
10
dinsdag

Deze opleiding is de perfecte basisopleiding voor iedereen die te weten wil komen hoe een loonberekening in elkaar zit. We gaan echter nog een stap verder en bekijken alle mogelijke arbeidsvoorwaarden en vergoedingen die een werkgever kan geven aan werknemers en wat de impact ervan is op de loonkost voor de werkgever en op het netto van de werknemer. 

Tijdens deze tweedaagse opleiding bekijken we de basisprincipes van de sociale zekerheid en de nieuwigheden in de loonfiscaliteit. We bekijken ook alle elementen van de bruto netto berekening. 

We bespreken vanzelfsprekend ook de wettelijke verplichtingen van een werkgever inzake de loonberekening en wat de vaakst voorkomende discussies zijn met inspecties en vakbonden en hoe je deze problemen kan voorkomen. 

U kan zelf loonbriefjes meebrengen om de verkregen informatie meteen af te toetsen aan de praktijk.

We zullen bovendien zelf ook enkele toepassingen maken, zodat u met zekerheid alle eigenheden van de loonberekening begrijpt en meteen gepast kan reageren bij vragen of opmerkingen van werknemers. Dit zorgt voor de nodige rust en vertrouwen in een organisatie! 

Tot slot bekijken we nog enkele actuele topics zoals bijvoorbeeld het effect van fiscaalvriendelijke overuren, de relance overuren en andere nieuwigheden in de loonberekening. 

Deze opleiding wordt steeds heel erg gewaardeerd door de deelnemers en is een absolute aanrader voor zowel ondernemers als medewerkers van personeelsdiensten en HR dienstverleners.  


 

Categorie Loonberekening
Moeilijkheid Voor iedereen toegankelijk
Doelgroepen Payroll en administratie, HR management, HR Management, Zaakvoerder/bestuurder, Financieel management, Nog geen ervaring, maar ambitie, Sociaal Secretariaat, Comp&Ben Management
Investering 1250 euro excl. BTW
Aantal plaatsen Nog 8 plaats(en) beschikbaar

Programma:

- Inleiding: het belang van een correcte en tijdige loonberekening

- Wet op de loonbescherming: verplichtingen met betrekking tot de loonberekening die een werkgever absoluut moet weten

- Het loonbegrip: welke soorten vergoedingen kan een werkgever toekennen en wat zijn de voor- en nadelen ervan (loonkost werkgever vs netto werknemer)

- De voordelen van alle aard

- Sociale zekerheid: basisprincipes, bijdragen werkgever en bijdragen werknemer (met onder meer de werkbonus) en de bijzondere bijdragen

- Loonfiscaliteit: uitgangspunten voor de personeelsadministratie en de berekening van de bedrijfsvoorheffing in de loonberekening van werknemers met daarbij de nieuwe regels sedert 2023

- Toepassingen op de bruto-netto berekening met interessante weetjes (deelnemers kunnen ook zelf loonbriefjes meebrengen en specifieke vragen stellen)

Inschrijving opleiding